mittariston vikavaloja

E60, E61
bodomi77
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 2
Liittynyt: 16 Helmi 2011, 12:58

mitenkähän saa poistettua "viat" pois näytöstä ...nimittäin pari päivää sitten aamulla käynnistäessä autoo syttyi mittaristoon ja idrive näyttöön merkkivalo airbagista ja samaan aikaan turvavyön valo palaa myös taukoamatta? :mad: meneekö testerihommiks vai saako viat nollattua itse jostain?
Ja sitten samalla kysyisin syytä vikaan joka ilmenee silloin tällöin eli (keltainen huutomerkkikolmio jonka yli kaartaa nuoli) merkkivalo syttyy niin idrivessa lukee jotain "drive stability"...niin silloin ei vilkut palaudu eikä luistonestokaan toimi lainkaan? kyseinen vika vaivannut jo pidempään tota koslaa mutta syytä sille en löydä...rupee hermo menemään :dumb:
eikä testerissäkään näy mitään kyseisetä oireilusta...

...kohta varmaan entinen bmw:n omistaja...
LWL
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 76
Liittynyt: 27 Tammi 2011, 09:27
Paikkakunta: Salo

Turvavyön merkkivalon saa yleensä sammumaan laittamalla kaikille turvavyöt kiinni tai poistamalla kaikki (paino) penkeiltä.
Se kolmio ilmoittaa, ettei auto ole oikein kuskin hallinnassa (Ajovakaus kiihdytyksissä ja kaarreajossa rajoittunut). Ohjeena: Sovita ajotapa vallitseviin olosuhteisiin. Onneksi automatiikka on puuttunut ajoon, voisit jo olla entinen bmw:n omistaja. ;)
Tuo airbag varoitus on minulle outo, pari mainittua ovat itseänikin joskus vaivanneet... Ne sain kuntoon ilman testeriä.
bodomi77
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 2
Liittynyt: 16 Helmi 2011, 12:58

Siis se keltainen merkkivalo missä siis on huutomerkki kolmio jonka yli kaartaa nuoli niin syttyy joskus jo käynnistäessä eikä lähe ollenkaan pois vaikka ajelisi kuin rauhallisesti...yleensä se syttyy kesken ajon enkä tosiaan tiedä mistä vitusta se johtuu,ärsyttää kun vilkut ei palaudu sillon automaattisesti eikä sutimisenestosta ole tietoakaan...ja se ei voi johtua virran vähyydestäkään että auto poistaisi laitteita pois päältä virran vähyyden vuoksi,koska eilenkin akku oli ladattu täyteen ja heti käynnistämisen jälkeen se saatanan merkkivalo taas sytty :(((
Avatar
FusionWolf
Valvoja
Valvoja
Viestit: 720
Liittynyt: 18 Syys 2010, 21:23
Auto: E90 320d

Noh, noh... ei nyt tarvitse voimasanoja alkaa viljelemään. Saattaa vaikka lapset kuulla. :lol:

Mutta sanomattakin selvää, että autossasi on jokin vialla. Miksi et siis vie sitä huoltoon?

edit: joltain anturien tunnistevioiltahan nuo vaikuttaisi. Ehkä esim. jokin johtosarjan liitin rikki jostain kohtaa tai jotain. Kaverilla paloi 530d:ssä (e39) airbägin merkkivalo, koska kuskin jalkatilassa oleva liitin oli saanut kosteutta ja hapettunut. Liitin uusittiin ja homma toimi jonkin aikaa, kunnes taas tuli sama vika. Toisella kerralla liitin suojattiin.
e39m52
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 72
Liittynyt: 18 Tammi 2011, 20:04

Epäilisin, että vika on ratin kytkentäkeskuksessa. Se on ohjainlaite heti ratin alapuolella, jonka kautta kulkevat mm. ratin airbagin ja luistoneston ohjauskulman signaalit. Vika selviää vain lukemalla häiriökoodit.

Luistoneston valon saattaa saada pois päältä käyttämällä rattia pari kertaa ääripäästä toiseen auton käydessä. Se kalibroi ainakin uudemmissa malleissa ohjauskulma-anturin. :)
enins
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 32
Liittynyt: 07 Marras 2010, 09:03

Kuten e39m52 vähän veikkailikin, niin vika lienee epäluotettavassa ohjauskulman signaalissa. Ohjauskulma-anturi tai sen jälkeen joku sökö. Pitäisi kyllä näkyä testerissä.
Vastaa Viestiin